2021-05-19 10:54:36• hírek • Refszatmar.eu

Új útra – Konfirmáció Batizon

„Jaj, Istenem, ugye megkapom a továbbhaladás jogát.” Ezen vágy megfogalmazásával Batizon három leány és két fiú lépett egy „új útra” a konfirmáció alkalmával.

Király Lajos esperestől, batizi lelkipásztortól megtudtuk, a Batizi Református Egyházközségben is konfirmációi ünnepségre gyűltek össze vasárnap a gyülekezeti tagok, a távolból érkezett hozzátartozók és rokonok, hogy az öt ifjú bizonyságtételét meghallgassák.

Király Lajos lelkipásztor Máté evangéliumának 28. részéből a 18-20. verseket olvasta fel, azt az igerészt, mellyel a konfirmáltak először a megkeresztelésükkor „találkoztak.” A lelkipásztor-esperes elmondta, hogy a társadalmunkat átszövő hiperkonnektivitás az ifjakat és a szülőket egyaránt új kihívások elé állítja.

Ebben, a sokszor feszültéséget és szorongást generáló környezetben, Jézus ígérete és a konfirmáció, – mint közösségi rítus -, tehermentesítő, megerősítő és felszabadító élményt nyújthat. Bontya Sofia Rebeka, Kati Izabele Alexa, Király Rúben Dávid, Marc Barbara Melania és Panea Cristofer Dorian Isten és a gyülekezet előtt „vallást tettek szent hitükről”, és a „továbbhaladás jogának” (Kaukázus) érzésével és bizonyosságával egy új útra léptek: a gyülekezet úrvacsorázó tagjaivá lettek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: